ZIARULTAU.FREEWEB.RO

 

Gica Popescu, acuzat de jocuri murdare: Mai bine sa stea acasa, sa ne lase!

Numarul contestatarilor lui Gica Popescu devine din ce in ce mai mare. Desi in prima faza se parea ca oamenii din fotbalul romanesc sustin candidatura sa, mai multi oameni din fotbalul romanesc se declara impotriva candidaturii.

Dupa Ioan Horoba si Ioan Neculaie, a venit si randul lui Adrian Porumboiu sa-si expuna o parere impotriva lui Gica Popescu.

Fostul arbitru este deranjat de faptul ca Popescu vrea sa-l instaleze pe Ion Craciunescu in fruntea CCA si a iesit la atac. Prin aceasta mutare, Porumboiu sustine ca echipa campioana din Liga 1 va fi decisa de o singura persoana.

"Daca asta este structura lor, mai bine sa nu candideze. Iar o sa mergem ca inainte, sa decida o persoana titlul? Pai, atunci mai bine sa stea acasa si sa nu mai candideze, sa ne mai lase!", a declarat Adrian Porumboiu pentru postul Sport.ro.

In plus, Porumboiu a precizat ca va sustine candidatura lui Anghel Iordanescu.

"Este cea mai buna solutie. Cred ca, in acest caz, Gica Popescu nici nu va mai candida", a adaugat Porumboiu.

Gica Popescu si-a anuntat candidatura la sefia FRF - Iata planul sau

Gica Popescu a anuntat, joi, ca va candida la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane din Fotbal, programate in 2014.

Primul sau contracandidat este Florin Prunea.

                via:Ziare.com

 

 

FRF decide viitorul Ligii 1. DNA, gata sa intervina!

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal decide, incepand cu ora 9:00, componenta Ligii 1 si numarul de echipe ce vor lua startul in sezonul urmator.

Detalii de la Casa Fotbalului in timp real incepand cu ora 9:00. Apasati tasta Refresh (F5) pentru actualizare.

ora 10:00 - Reprezentantii LPF pledeaza pentru mentinerea Rapidului in Liga 1.

ora 09:10 - A inceput sedinta de la sediul Federatiei Romane de Fotbal.

Dupa ce Universitatea Cluj a primit licenta la TAS, Liga 1 are in acest moment 17 echipe. Sambata, Comitetul Executiv va decide daca se va pastra aceasta formula sau se va merge pe vechiul sistem cu 18 echipe.

In cazul in care se va alege varianta din urma (foarte probabil se va intampla asta), ramane de stabilit care va fi a 18-a echipa din Liga 1. LPF a solicitat ca Rapidul sa fie pastrat, in timp ce FRF si-ar dori ca Chiajna (prima retrogradata) sa fie mentinuta.

Toate partile implicate au amenintat cu plangeri la DNA in cazul in care nu vor ramane in Liga 1 si in sezonul urmator.

Dupa ora 11:30 este anuntata si o conferinta de presa organizata de Mircea Sandu.

La ultimul Comitet Executiv a avut loc un conflict violent intre Dumitru Dragomir si Mircea Sandu, iar presedintele LPF a parasit nervos sediul FRF.

                   via:Ziare.com

 

 

Dezvaluire uimitoare: Cum au disparut 4 milioane de euro din fotbalul romanesc

Fotbalul romanesc ofera inca un episod incredibil, in care banii castigati de jucatori au disparut subit.

Primarul Galatiului, Marius Stan, a dezvaluit modul in care noul proprietar al clubului Otelul, Dan Adamescu, a reusit sa scoata din conturi peste 4 milioane de euro.

"Au incheiat polite de asigurari in valoare de 4 milioane de euro la firma lor, despre care sustin ca este cea mai mare din Romani. Acestia sunt marii miliardari ai Romaniei. Spun ca au averi de miliarde si se bucura la 4 milioane de euro. Daca nici in top 5 miliardari nu mai gasesti oameni seriosi, oare cum sunt cei care nu fac parte din primii 500 milionari?", a spus Marius Stan pentru Digi Sport.

"Miliardarul fara chip", acuzat de devalizarea Otelului Galati

O firma condusa de miliardarul Dan Adamescu a solicitat insolventa clubului Otelul Galati.

Actualul proprietar al clubului din Galati se apara si spune ca procedura de insolventa a fost declansata din cauza datoriilor acumulate de fosta conducere.

Iata comunicatul remis de conducerea Otelului:

Conducerea S.C. Fotbal Club OTELUL S.A. anunta ca, avand in vedere perioada dificila prin care trece clubul, mai exact situatia economico-financiara cauzata de sechestrul asigurator instituit asupra conturilor bancare, a drepturilor corporative si a drepturilor de transfer ale jucatorilor precum si asupra unor bunuri imobile (sechestru asigurator instituit de catre ANAF), este nevoita sa constate incapacitatea sa de plata si sa solicite instantei sa ia act de aceasta stare, sa declanseze procedura insolventei si sa aprobe planul de reorganizare judiciara pe care clubul il va propune.

Toate aceste masuri sunt necesare pentru ca activitatea Clubului sa continuie, iar echipele de fotbal sa respecte calendarul competitional si de pregatire.

In acelasi timp, suntem in masura sa va anuntam ca actionarii vor finanta desfasurarea acestor activitati.

Legat insa de situatia actuala - blocajul cauzat de sechestrul ANAF - facem urmatoarele precizari:

1. Debitul de 22.300.000 ron,calculat de catre ANAF, reprezentand taxe catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si penalitati, se refera la perioada 2005 - anul infiintarii societatii comerciale FC Otelul SA - 2008.
Practic, in aceasta perioada si ulterior, pina in 2012, societatea a achitat drepturi salariale catre jucatori in baza unor conventii civile, reglementate de altfel de catre legea sportului, dar contradictorii cu prevederile Codului Muncii. Situatia de conflict legislativ nu este o premiera in acest domeniu - exista precedente judiciare in acest sens (exemplu, clubul Dinamo), in care instantele au hotarat netemeinicia sustinerilor ANAF.

2. Acest lucru nu schimba insa lipsa de profesionalism, managementul defectuos si lipsa de preocupare pentru respectarea legalitatii si a disciplinei financiare de catre fosta conducere a clubului.

Astfel, daca in cazul jucatorilor de fotbal legea este interpretabila, in ceea ce priveste forma de colaborare (contract de munca-conventie civila), in ceea ce priveste pe ceilalti angajati nu exista loc de interpretare, toate raporturile de munca se bazeaza pe incheierea unui contract de munca. Acest lucru nu a fost respectat, o mare parte din angajatii clubului, printre care si unii cu functii de conducere primeau drepturi salariale si alte drepturi in baza unor conventii civile. In debitul calculat de catre ANAF se regasesc si sumele datorate pentru aceasta categorie de angajati, pentru care nu s-au retinut si nu s-au achitat taxele si impozitele legale.

3. Asa cum reiese din procesul verbal de control al ANAF, unitatea nu a fost niciodata controlata fiscal de la infiintare, acesta fiind primul control efectuat. Poate ca un control efectuat in ultimii 7 ani ar fi limitat proportiile problemelor si ar fi dus mai devreme la intrarea in legalitate. Ne punem insa intrebarea cum de la un rulaj de ordinul zecilor de milioane de euro pe care societatea l-a avut pana in 2012 - anul in care a fost preluata de catre noii actionari - organele fiscale nu au avut timp sa efectueze un astfel de control.

4. Conducerea societatii, in perioada supusa verificarilor, asa cum reiese din actul de control, a fost asigurata de catre Consiliul de Administratie alcatuit din domnii Ionel Bors, Ungureanu Ion, Gatin Mirela, Nicu Radu si Mocanu Aurelian, care erau totodata si actionari, alaturi de Asociatia Sportiva Fotbal Club Otelul, reprezentata de dl. Ion Ionica, angajat al SC FC Otelul SA Galati, de catre Directorul General Marius Stan si de catre Directorul adjunct Ilie Hagioglu. Conform actului de control si a prevederilor legale, responsabilitatea apartine acestei conduceri, indiferent daca ea este sau nu asumata.
Problemele s-au rasfrant si asupra jucatorilor, neplata de catre conducerea clubului a taxelor aferente salariilor ducand la somarea de catre ANAF a jucatorilor pentru plata contributiilor aferente, rezultand sume foarte mari in sarcina jucatorilor.

5. In perioada imediat urmatoare, pe baza planului de reorganizare pe care credem ca instanta il va aproba, intentionam sa desfasuram activitatea clubului in conditii normale. In acest sens, precizam ca se vor achita in termen foarte scurt toate obligatiile de plata restante fata de jucatori si ceilalti salariati, se va continua programul de sustinere si dezvoltare a centrului de copii si juniori, se va inscrie in campionat echipa de fotbal feminin si se vor finanta toate activitatile curente ale clubului.

6. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au inteles si inteleg in continuare ca, in situatii grele, solidaritatea morala este importanta. Ne referim la suporterii adevarati care au fost si sunt interesati de soarta echipei, de activitatile clubului si de cea mai importanta resursa de care dispunem, cea umana - jucatori, staff, angajati.
Suntem convinsi ca, in continuare, comunitatea galateana care are afinitati cu sportul in general si cu fotbalul in special va fi alaturi de echipa si ii asiguram pe cei care au aceasta deschidere ca vom face toate eforturile necesare pentru desfasurarea in bune conditii a noului sezon competitional, precum si in vederea cresterii nivelului de performanta. In acest sens avem incredere in noul staff tehnic, care are ambitia, dorinta si posibilitatea sa creasca echipa.

CONDUCEREA CLUBULUI S.C. FC OTELUL S.A.

via:Ziare.com

 

 

Finala de vis la Wimbledon: Djokovici - Murray

Intrecerea masculina de la Wimbledon programeaza o finala de vis, cei mai buni jucatori din lume, Novak Djokovici si Andy Murray urmand a se duela pentru marele trofeu.

Editia 2013 a turneului de Mare Slem londonez a fost una a surprizelor, insa, pana la urma, finala va fi una de gala.

Lider al clasamentului mondial, "Nole" a avut multe batai de cap in semifinala cu Juan Martin Del Potro, reusind victoria dupa cinci seturi, scor 7-5, 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-3, si aproape cinci ore de joc.

A fost o partida extrem de spectaculoasa, Del Potro si Djokovici aratand un tenis de inalta clasa.

In a doua semifinala a zilei, favoritul local, Andy Murray, a avut si el emotii in fata unui adversar mai slab cotat, Jerzy Janowicz.

Marea surpriza a Wimbledonului din 2013, polonezul si-a adjudecat primul set al disputei cu Murray si lasa impresia ca va izbuti inca un soc. Nu a fost cazul pentru ca scotianul si-a revenit si a castigat urmatoarele trei seturi si, implicit, partida, scor final 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3.

Astfel, cei mai bine clasati sportivi din topul ATP, Novak Djokovici si Andy Murray, se vor lupta in marea finala de la Wimbledon 2013.

M.D.

via:Ziare.com

 

 

Horror! » Arbitru spintecat şi decapitat, după ce a înjunghiat mortal un jucător!

Spectatorii furioşi s-au răzbunat în cel mai barbar mod posibil pe ”fluieraşul” criminal, căruia i-au atîrnat capul de un stîlp.

 

Nu, nu e scenariul vreunui film horror. Chiar s-a întîmplat, la un meci de amatori din statul Maranhao, Brazilia. Totul a plecat de la eliminarea dictată de arbitrul Otavio Silva Cantanhede Giordano, 20 de ani, împotriva jucătorului Josenir dos Santos Abreu (31 de ani).

 

Josenir s-a înfuriat, l-a luat pe "central" la şuturi, iar acesta a scos din buzunar un cuţit pe care i l-a înfipt în piept.

 

Victima a murit în drum spre spital, soartă pe care avea s-o împărtăşească ulterior şi agresorul. Dar cum! Otavio a fost imobilizat de spectatorii care au invadat terenul, legat şi executat în cel mai barbar mod cu putinţă. Nu s-au mulţumit să-l bată şi să-l bombardeze cu pietre. L-au spintecat şi decapitat, atîrnîndu-i capul de un stîlp!!! via:GSP.ro

 

Piovaccari explică de ce a ales Steaua: "Am spus DA instantaneu cînd am auzit cine mă vrea!"

 

Federico Piovaccari, noul atacant al Stelei, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului în care a explicat de ce a ales să vină în România şi ce aşteptări are de la sezonul care urmează să înceapă.


Federico, bine ai venit la Steaua. Spune-ne cum ai primit vestea că eşti dorit în Ghencea?
Cum am aflat de posibilitatea de a ajunge aici, l-am rugat pe impresarul meu să intensifice negocierile şi să se pună de acord cu Steaua şi Sampdoria cît mai repede. Am spus DA instantaneu. Abia aşteptam să mă întorc din vacanţă şi să vin alături de noii mei colegi, care erau deja în cantonament.

Care era percepţia ta despre echipa noastră înainte de a primi propunerea?
Ştiam că este cea mai importantă echipă din România, fiindcă a fost mereu prezentă în cupele europene şi am văzut multe meciuri, mai ales în ultimii ani. Îmi vin în minte acum acel 3-3 cu Napoli, de la Bucureşti, în care Steaua a jucat foarte bine, dar şi jocurile cu Ajax şi Chelsea, din sezonul trecut, în care băieţii au avut evoluţii excelente. De asemenea, am văzut că Steaua are suporteri foarte "fierbinţi", care pun o presiune extraordinară pe adversari. Ce poate fi mai frumos decît să ai o asemenea atmosferă la meciuri?

Şi ce altceva te-a făcut să accepţi aşa repede oferta?
Steaua este o echipă foarte bună, este campioana şi are mari şanse să joace în grupele UEFA Champions League. Să ajungi în această competiţie supremă este ceva extraordinar, reprezintă o lovitură de imagine pentru orice jucător. Ar fi prima dată pentru mine şi m-aş bucura enorm. Am venit să joc cît pot de bine şi cît mai devreme posibil, deşi sînt conştient că am mult de recuperat la nivel de pregătire în comparaţie cu colegii mei.

Ce aşteptări ai de la acest sezon? Atît la nivel de echipă, cît şi în plan personal?
Atît la nivel de echipă, cît şi personal, sper să cîştigăm Supercupa, campionatul, Cupa României şi să jucăm în grupele UEFA Champions League. Strict personal, sper să răsplătesc încrederea acordată de către conducere şi antrenor. În plus, ştiu că am fost adus aici să dau goluri şi să-l înlocuiesc, cît de bine voi putea, pe golgeterul Raul Rusescu. Acesta a făcut o impresie extraordinară la Steaua şi ştiu că va fi dificil să-l ajung. Promit că voi încerca!

Ce mesaj le transmiţi suporterilor?
Le pot spune că voi da totul pentru a recupera zilele de pregătire pierdute şi că mă voi strădui să dau cît mai multe goluri, pentru a-i face să exulte. M-aş bucura să înscriu încă de la debut şi să mă bucur alături de ei şi de colegi! Şi încă ceva: Uniţi spre titlul 25 şi Champions League!  via:GSP.ro

 

 

 

 

Comentariu nou

Nume:
Adresă e-mail:  
Mesaj:  
Antispam:
Nu se vede.
 
 

     

    Locul textului de subsol de pagini.
      Newsletter  
      Votare  

    Creare Site Gratis!